Efterår 2020: Genopbyggerne

I 2020 var intet som det plejede.
Vi var alle nybegyndere.
Vi opdagede andre måder at leve livet på, genopdagede glemte sysler og lærte nye sider af os selv at kende.

Aldrig før har vores nytårsforsætter været så vigtige som i årskiftet 2020-2021.

Vælger vi at søge bevidstløst tilbage mod verden, som den plejede at være? Eller vil vi lade os inspirere af alt det, vi har lært under coronakrisen til sammen at bygge en ny og bedre verden?

Hvad er Genopbyggerne?

Genopbyggerne er Samtidens Akademis fællesskab for alle os, der ikke har lyst til at vende bevidstløst tilbage til den verden, vi kendte. Men i stedet vil gribe muligheden for sammen at nytænke vores vores vaner og genstarte en bedre verden end den, vi kom fra.

Hvorfor lige nu?

Fordi store kriser ofte er ansatsen til vigtige nybrud – som vi har set det op igennem hele verdenshistorien. Fordi vi i 2020 har stået i en situation, ingen af os har prøvet før – og er blevet nødt til at ændre vaner, være sammen på nye måder, bruge teknologi på nye måder og genopdage gamle sysler, husråd og traditioner. Disruptionen har ramt alle mennesker og omfatter alle områder af tilværelsen – og har givet os en sjælden chance til at tænke efter og tænke nyt. Genopbyggerne handler om at tænke efter og tænke nyt. Men nok så vigtigt:
At bevæge sig fra tanker til konkrete handlinger.

Hvordan kan jeg være med?

Lige nu arbejder vi på højtryk med at spidsformulere konceptet og gøre det nemt at være med. Men vi er ikke helt klar endnu. Så i første omgang er det nemmest af følge med, hvis du tilmelder dig vores nyhedsbrev, hvor vi nok skal melde ud, så snart vi er klar – eller melder dig ind i Facebook-gruppen Samtidens Akademi – Genopbyggerne, som initiativet er en videreudvikling af. Vi glæder os til at genopbygge sammen med dig.