Samtidens Akademi er – og bliver – kun så fantastisk, så mangfoldigt, så meningsfuldt, som vi sammen gør det til. Det hele beror på ét stort fagligt sammenskudsgilde. Og jo flere gode kræfter, der byder ind, jo bedre bliver det.

Når Samtidens Akademi er kommet rigtigt igang, er hele ideen, at det skal være nemt at byde ind med kurser, udflugter og træningsforløb – og at man spontant skal kunne hjælpe samtidskommissionerne i deres arbejde eller være mesterlærer i værkstederne.

Men foreløbig er Samtidens Akademi kun i den allerspædeste opstartsperiode, og derfor fokuserer vi på at trykprøve nogle af de grundkoncepterne og signaturarrangementer, der på hver deres måde eksemplificerer, hvordan vi arbejder med sekstanten i praksis.

 

I mellemtiden er der heldigvis så meget andet, du hellere end gerne må hjælpe os med her og nu:

1) Hjælp os med at beta-teste hjemmesiden

Den hjemmeside, du bladrer rundt på lige nu, er en beta-test – den allerførste version af Samtidens Akademis hjemmeside, som vi lige nu har åbnet velvidende, at der er tale om en “acceptabel fejltilstand”; der er stadig meget, der kunne blive meget bedre og sikkert også en del fejl rundt omkring. Dem opdager man bedst, når man klikker rundt som gæst, der ikke aner, hvad vi havde tænkt os eller set for os. Så det er en kæmpe hjælp, hvis du skriver til os, når du støder på fejl, i stedet for at blive irriteret. Hvis du for eksempel opdager links, der ikke virker… stavefejl… uklar struktur eller tekst… hvis der er information eller forklaringer, du savner – eller begynder at få spat af, at vi udpensler tingene for meget… så skriv til nadja@samtidensakademi.dk, så kigger jeg på det hurtigst muligt.

2) Hjælp os med at trykprøve koncepterne

På Samtidens Akademi bliver der ingen klassiske evalueringsskemaer, for det handler ikke om at vurdere, hvorvidt initiativet var en succes. Det handler om, at både underviserne og de studerende bliver klogere sammen. Deler erfaringer. Blive inspireret af hinandens metoder. Og at vi på Samtidens Akademi hele tiden bliver klogere på, hvordan vores forskellige eksperimenter fungerer i praksis. Og især under opstarten, vil vi være meget afhængige af at deltagerne i lige så høj grad som underviserne bidrager til at trykprøve grundkoncepterne.

Så hvis du har deltaget i et arrangement, hører vi hellere end gerne fra dig både med ris, ros og forslag til, hvad vi kunne gøre bedre en anden gang.

3) Gør en praktisk samtidstjeneste

Samtidens Akademi bliver til ved hjælp af et stort fagligt sammenskudsgilde. Og der er altid brug for hænder til at hjælpe med en masse af det praktiske. Som for eksempel:

– Teknisk support på mails og hjemmeside
– Produktion og klip af videoer fra arrangementer, kurser og taler
– Produktion og klip af podcasts
– Dækning af arrangementerne, så man kan få det meste med, selvom man ikke fysisk kan være til stede
– Hjælp til at lave kaffe og stå i døren til arrangementerne
– Bogføring af “Samtidstjeneste”-bytteregnskabet.
– Bogføring af af indtægter og udgifter på sommerfuglemodellens venstre vinge, så budgettet er gennemsigtigt og nemt at forstå for alle.
– Hjælp til at koordinere tilmeldinger, betalinger og info-breve før og efter arrangementerne.
– Rentegning af grafiske elementer (grund-designet er lavet, men ofte er der behov for hjælp til friskrabning og småjusteringer)
– Fotos af arrangementerne og akademiets daglige arbejde.

Hvis du er interesseret i at hjælpe med en af de opgaver, må du meget gerne skrive lidt om dig selv, omfanget af den tid du kan byde ind med og hvad du har lyst til at hjælpe med til nadja@samtidensakademi.dk

4) Hjælp os med at afdække de blinde vinkler

Lige nu og her er Samtidens Akademi kraftigt præget af, at jeg – Nadja Pass – har siddet helt alene på Rektors Kontor i månedsvis og nørdet intensivt igennem. Og mange af de første eksempler på kurser, kommissioner og arrangementer bærer derfor mit tydelige aftryk. Mens jeg trykprøver, hvordan det hele fungerer i praksis, har jeg taget udgangspunkt i mine egne faibler og interesser. Dels fordi det er dem, jeg rigtig gerne vil gøre noget ved. Men også fordi det ville være dumt andet.

Med Samtidens Akademi sætter jeg gang i så mange simultane eksperimenter, at det er vigtigt for mig trods alt også at være på nogenlunde sikker grund på nogle flanker. Så jeg har foreløbig taget udgangspunkt i noget, jeg ved noget om, så jeg kan stille de rigtige spørgsmål og finde de allerbedste undervisere og udvikle de mest nyskabende formater.

Men på længere sigt, er det jo ikke sådan, det skal være. Tværtimod. Dér skal akademiets vingefang være kolossalt og hensigten er netop, at det skal langt ud over mit personlige vingefang. Det er sammen vi skal få Samtidens Akademi til at spænde vidt og bredt.

Derfor har jeg brug for jeres hjælp til at afdække mine blinde vinkler. Hvad skal jeg være opmærksom på derude? Hvad synes du er samtidens største muligheder og faldgruber, set fra netop dit ståsted og med netop dine faglige briller på? Hvor synes du, jeg skal se at få kigget hen? Hvem skal jeg se at få talt med? Hvilke felter skal jeg se at få udforsket? Og hvem skal jeg alliere mig med på de forskellige områder, hvis jeg er på udkig efter dygtige kuratorer indenfor netop de områder, du peger mig i retning af? Og har du måske selv en ide til et kursus, en udflugt, en søndagsskole eller en samtidskommission?

Skriv til nadja@samtidensakademi.dk, hvis du har lyst til at udvide min horisont…