Velkommen til det store guldaldersemester

Efterårssemesteret 2019 på Samtidens Akademi bliver noget helt særligt. For mens jeg de første år mest har eksperimenteret med at udvikle nye former for arrangementer, fokuserer jeg i efteråret 2019 på at skabe nye rammer for fælles, tværfaglige udforskninger af fænomener, begreber eller epoker; inspirationer til, hvordan vi kan præge og udvikle vores samtid.

Og jeg springer direkte ud i at udforske en af danmarkshistoriens mest inspirerende perioder: Guldalderen. Især med fokus på at undersøge, hvordan en af de mest kreative og inspirerende perioder i danmarkshistorien kunne opstå i kølvandet på statsbankerot, bombardement og tabet af Norge – og hvad vi i dag kan lære af at spejle vores tids kriser, længsler og nybrud i guldalderen. 

Udforskningen foregår i samarbejde med Statens Museum for Kunst som en del af deres store nye guldalderudstilling – og jeg laver den sammen med min nære veninde og samarbejdspartner Helle Solvang.

De første arrangementer på programmet er to guldaldersaloner den 23. og den 25. september på SMK Thy. Begge fra 19 til 21.30. Nærmere info følger snart.  

HVORFOR ER DET SPÆNDENDE AT UDFORSKE GULDALDEREN I DAG?

Hvis du har fulgt mit arbejde med Samtidens Akademi fra starten, vil du nok allerede et par gange have hørt mig fortælle, at ideen opstod, da jeg under en Eckersberg-udstilling på Statens Museum for Kunst blev ramt af akut ‘guldaldermisundelse’.

Kort efter besluttede jeg at starte Samtidens Akademi og skabe et samlingspunkt, hvor alle os, der er hinandens samtidige lige nu, kunne mødes på tværs af fag, generationer og overbevisninger for at erstatte modløsheden og magtesløsheden med troen på at det nytter. For at skabe de optimale rammer for faglig krydsbestøvning. Og for, at vi sammen kunne genfortrylle verden. Hvis du ikke har hørt historien før, kan du læse prologen her >>

Her kan du se eksempler på nogle af de tidligere arrangementer på Samtidens Akademi, så du kan få en fornemmelse af spændvidden – og glæde dig til at se, hvad vi finder på til næste år:

Eksempler på samtalesaloner, søndagsskoler og “skoletjeneste for voksne” rundt om på museerne:

Ansvarlighed billetluge.002Langsomhed billetluge.004

Væsentlighed billetluge.003

Brorfelde billetluge.001

Døden.003

Wiinblad og tidsånden.001

Brorfelde billetluge.002

Afmagt og haab.001Broderi og fortællinger billetluge.001Moerkning blaa, final.001Bindestue web.001Spil billetlugen.001 

Kunstskole.003

Eksempler på tidligere masterclasses og træning

Masterclass Helle.001Samtalesalon mercury.001Fagbog, final.001Borgerlyst masterclass final.001Staa klart frem .005

Eksempler på dagstart og midlertidige samlingspunkter rundt om i landet fra 2017

Dagstart.004Folkemoede groen, naert.004