Handelsbetingelser

Her kan du læse de generelle salgs- og leveringsbetingelser for samtidensakademi.dk. Når du handler på samtidensakademi.dk accepterer du disse betingelser.

Virksomhedsoplysninger

Samtidens Akademi er en del af den [juridisk enhed], der driver webshoppen på samtidensakademi.dk.

Academic Books/ SL fonden
Rosenørns Allé 9
1970 Frederiksberg C
CVR-nummer: 27 48 51 11
Telefon (administration): 44 22 38 90
E-mail (generel): academicbooks@academicbooks.dk

> Se kontaktoplysninger her

Hvem kan handle på samtidensakademi.dk

Myndige personer samt private og offentlige virksomheder kan handle på academicbooks.dk.

Du skal have en brugerprofil for at gennemføre en bestilling på academicbooks.dk.

Handler du som privatkunde eller studerende, kan du oprette din profil samtidig med, at du aflægger din første ordre.

Handler du som offentlig eller privat virksomhed, skal du oprette din profil før, du kan aflægge en ordre. Det kræver et CVR-nummer at handle som privat virksomhed og et EAN-nummer at handle som offentlig virksomhed.

For at handle som kunde på en indkøbsaftale gennem en virksomhed eller medlemsorganisation, skal du have en særlig brugerprofil, der er knyttet til virksomhedens eller organisationens aftale. Brugerprofilen skal oprettes før, du kan gennemføre en bestilling på en indkøbsaftale.

> Se her hvordan du kommer godt i gang med at handle

> Læs mere her om at handle som erhvervskunde

 

Registrering af bruger- og kundeoplysninger ved oprettelse og køb

Når du opretter en brugerprofil og handler på academicbooks.dk gemmer vi de oplysninger, du angiver i forbindelse med brugeroprettelse og bestilling dels i vores brugerdatabase i webshoppen og dels i vores kunde- og ordrehåndteringssystem. Disse oplysninger gemmes for, at du kan logge ind og handle på academicbooks.dk, og så vi kan ekspedere din ordre.

De oplysninger, der afgives på websitet, anvendes udelukkende af SL fonden/ Academic Books i overensstemmelse med gældende lovgivning og det formål, de er afgivet til, eller på vores vegne af eksterne tekniske samarbejdspartnere og leverandører, som opbevarer og håndterer data på vegne af SL fonden/ Academic Books. Leverandører, der udfører sådanne opgaver, indgår i et kontraktligt forhold med SL fonden/ Academic Books og er forpligtet til at håndtere data på fornuftig, ansvarlig og sikker vis. Academic Books videregiver eller sælger ikke personoplysninger til andre.

Kunde- og ordreoplysninger gemmes i Academic Books systemer i en periode på fem år i overensstemmelse med regnskabslovgivningen.

Når du opretter en brugerprofil, handler på academicbooks.dk og accepterer de gældende salgs- og leveringsbetingelser, accepterer du også vores registrering og behandling af dine person- og ordredata.

Når du benytter academicbooks.dk accepterer du også, at der anvendes cookies.

> Læs om brugen af cookies i webshoppen

 

Nedlæggelse af brugerprofil

Nedlæggelse af din brugerprofil på academicbooks.dk kan det ske ved henvendelse til os. Når din brugerprofil slettes fra academicbooks.dk, har du ikke længere adgang til ordrehistorik (herunder også Track & Trace-numre og fakturaer), købte bøger og downloadlink til e-bøger, indsendte beskeder, redigering af nyhedsbrevtilmeldinger samt øvrig funktionalitet og indhold, der er koblet til brugerprofilen. Sletning af en brugerprofil kan ikke fortrydes, og vi kan ikke genskabe en brugerprofil eller tilhørende oplysninger og oversigter.

Vi forbeholder os retten til at blokere eller nedlægge brugerprofiler i forbindelse med tekniske fejl, i situationer, hvor det er nødvendigt for at løse et konkret problem, samt ved mistanke om uberettiget brug eller misbrug af en brugerprofil, mailadresse eller øvrige person- eller virksomhedsoplysninger.

Blokering eller nedlæggelse af profiler knyttet til en særlig indkøbsaftale for en virksomhed eller organisation kan desuden ske efter aftale med aftalepartneren.

Bemærk, at selvom en brugerprofil nedlægges og ikke kan genetableres for dig som bruger, bevares kunde- og ordreoplysninger i Academic Books’ systemer af regnskabsmæssige årsager.

 

Nyhedsbrevtilmelding og -afmelding

Tilmelding til nyhedsbreve kan ske med eller uden brugerprofil, og det er valgfrit om du vil tilmelde dig nyhedsbreve samtidig med, at du handler på academicbooks.dk. Du kan til enhver tid afmelde dig nyhedsbreve eller tilmelde dig igen. Med en brugerprofil kan ændringer i tilmeldinger foretages via Min side. Uden en brugerprofil kan afmelding ske via link i et modtaget nyhedsbrev.

 

Priser

Priser på academicbooks.dk vises som  gældende udsalgspriser inkl. 25% moms og eventuelle prisnedsættelser i forbindelse med tilbud og kampagner.

Udvalgte varer sælges til STUDIEPRIS, der er lavere end den normale udsalgspris. Det er primært pensumbøger, der kan købes til STUDIEPRIS, og er der en STUDIEPRIS på en vare, vil det kunne ses i webshoppen. STUDIEPRIS er kun tilgængelig for privatkunder og studerende. Virksomheder (private eller offentlige) kan ikke handle til STUDIEPRIS uden særlig aftale.

> Læs mere om STUDIEPRIS på pensumbøger

Virksomheder og medlemsorganisationer har mulighed for at indgå en aftale om indkøb på academicbooks.dk på særlige vilkår. Vilkårene er nærmere specificeret i aftalen med den enkelte aftalekunde.

Særlige tilbud og rabatter kan gives til kunder vha. rabatkoder. I disse tilfælde fratrækkes rabatten først i kassen. Rabatkoder har restriktioner mht. brug, der oplyses i forbindelse med, at en rabatkode stilles til rådighed for en kunde.

Vi tager forbehold for eventuelle fejl i vareinformationerne og forbeholder os ret til prisændringer uden forudgående varsel.

 

Betaling

Kreditkortbetaling

Betaling i webshoppen sker med kreditkort for privatkunder og studerende. Når du betaler med kort, hæver vi først beløbet på din konto, når dine varer bliver afsendt fra os eller du afhenter varerne i en af vores butikker.

Følgende kort kan bruges i webshoppen: Dankort, VISA/Dankort, VISA, VISA Elektron, Mastercard/Eurocard, JCB og American Express.

Kortgebyrer

Når du anvender dit kort til køb på nettet, opkræver bankerne altid et gebyr. Gebyret for den specifikke transaktion, der foretages i forbindelse med et køb, vil fremgå i betalingstrinnet i kassen ved ordreaflæggelse.

> Se mere om betaling i webshoppen og gebyrsatser for de forskellige korttyper

Betaling ved afhentning af ordre i butik

Betaling for ordrer, der afhentes i en af Academic Books fysiske butikker, sker med betalingskort i webshoppen. Pengene bliver først trukket på dit kort, når handelen er afsluttet, og du har afhentet dine bøger i butikken. Det er gratis at vælge afhentning som leveringsform, dog er der betalingsgebyrer på online betaling med kort, som ved andre kortbetalinger.

Gavekort og tilgodebevis

Gavekort og tilgodebevis er gyldige i 3 år.

Betaling med gavekort

Det er ikke muligt at betale med gavekort på academicbooks.dk. Gavekort kan udelukkende indløses i butikkerne.

Betaling via fakturering

Virksomheder og offentlige institutioner kan vælge at betale via faktura.

For offentlige institutioner sker fakturering altid som elektronisk fakturering, og der skal afgives EAN-nummer ved brugeroprettelse.

For private virksomheder er det valgfrit at oplyse EAN-nummer. Er der oplyst EAN-nummer ved brugeroprettelse, sker fakturering elektronisk til det oplyste nummer pr. automatik, når fakturering vælges som betalingsform.

 

Ordrebekræftelse og faktura (kvittering for købet)

Når du handler på academicbooks.dk, modtager du en ordrebekræftelse på e-mail umiddelbart efter, du har aflagt din bestilling. Du kan også finde dine ordrer på Min side i webshoppen, når du er logget ind.

Når din ordre er ekspederet af os og varerne afsendt, modtager du en mail med din faktura. Fakturaen er kvitteringen for dit køb, som skal anvendes ved evt. retur eller reklamation.

Det vil fremgå af fakturaen, hvis ordren er betalt med kreditkort i webshoppen. Er der valgt betaling via faktura, vil betalingsbetingelserne fremgå af fakturaen.

Betales der via elektronisk fakturering ved anvendelse af EAN-nummer, vil dette fremgå af fakturaen.

I mailen med faktura modtager du også et Track & Trace-nummer, hvis du har bestilt varer til forsendelse.

I tilfælde, hvor en bestilling ikke kan leveres samlet, modtager du en faktura og et Track & Trace-nummer pr. delleverance.

Både fakturaer og Track & Trace-nummre kan du også finde i din ordreliste på Min side i webshoppen.

For aftalekunder kan der være særlige vilkår og processer vedr. fakturering specificeret i aftalen mellem kunden og Academic Books. Det kan fx være, at fakturaer for køb foretaget på indkøbsaftalen altid sendes til en regnskabsafdeling hos kunden. Sådanne særlige forhold kan betyde afvigelser fra ovenstående beskrivelse. Hvis de særlige aftalevilkår påvirker den enkelte brugers valgmuligheder ved ordreaflæggelse, vil det være afspejlet i kassen, når der handles med en profil knyttet til indkøbsaftalen.

 

Levering og afhentning

Levering af trykte bøger

Du kan få dine bøger tilsendt eller hente dem gratis i en af vores butikker. Du vælger, hvordan du vil have bøgerne leveret, når du afgiver din bestilling. Du kan vælge mellem følgende leveringsformer:

Afhentning i butik
– hent selv din pakke i en af vores butikker og spar fragten.

Postens Erhvervspakker
– få leveret din pakke på en virksomhedsadresse, fx din arbejdsplads.

Postens Privatpakker
– få leveret din pakke til din hoveddør.

Levering sker til de gældende fragtpriser, som kan ses på academicbooks.dk under Forsendelse og leveringstider. Prisen for den valgte leveringsform vil desuden fremgå i kassen i forbindelse med ordreaflæggelse og af ordrebekræftelse samt faktura.

> Se mere om hver leveringsform samt de gældende priser for levering

For aftalekunder kan der være særlige leveringsformer og priser specificeret i aftalen mellem kunden og Academic Books. Sådanne vilkår for levering vil være afspejlet i den enkelte brugers valgmuligheder i kassen, når der handles med en profil knyttet til indkøbsaftalen.

Vi arbejder ud fra følgende forventede leveringstider, når du bestiller bøger på academicbooks.dk:

  • 1-4 arbejdsdage for bøger, der er på lager
  • 2-5 arbejdsdage for bøger, der skal bestilles hjem fra danske forlag
  • 10 arbejdsdage for bøger, der skal bestilles hjem fra udenlandske forlag

Du kan se på den enkelte vare, om den aktuelt er på lager i en af vores butikker, ved at anvende funktionen ”Se lagerstatus”/ ”Vis forventet leveringstid”. De forventede leveringstider regnes i hverdage (dvs. eksklusiv weekender og helligdage) og gælder uanset den valgte leveringsform. Er en bog endnu ikke udkommet, regnes den forventede leveringstid fra udgivelsesdatoen. Leveringstiderne er vejledende, og vi bestræber os altid på at levere hurtigst muligt.

Under ”Se lagerstatus”/ ”Vis forventet leveringstid” kan der fremgå særlige oplysninger angående varens leveringsstatus, fx at den af en eller anden årsag ikke kan leveres/ bestilles. Spørgsmål angående dette rettes til Kundeservice.

Vi tager forbehold for fejl i leverings- og lageroplysninger, tekniske fejl samt uforudsete hændelser, der kan resultere i forsinket levering. Bliver vi opmærksomme på fejlagtige oplysninger eller forsinkelser i forbindelse med levering af din ordre, kontakter vi dig på mail eller telefon.

Dellevering

Varer til forsendelse sendes som hovedregel samlet. Når det ikke er muligt at levere varerne samlet, sender vi i flere omgange uden ekstra forsendelsesomkostninger for dig.

Levering af e-bøger

E-bøger leveres som link til download. Du modtager linket på Min side umiddelbart efter ordren er gennemført i webshoppen. Der kan maksimalt gå op til 10 min., før du kan se downloadlinket på Min side.

Links til download af e-bøger skal aktiveres inden for en måned og kan kun anvendes én gang.

Bemærk også at e-bøger i de fleste tilfælde er beskyttet med digital rettighedsbegrænsning (DRM).

> Læs mere om e-bøger 

Levering af gavekort

Gavekort leveres separat med almindelig brevpost uden forsendelsesomkostninger for dig – også selvom du har bestilt andre varer samtidig. Du modtager ikke et Track & Trace-nummer på forsendelser med gavekort.

Levering af online adgange

I webshoppen er det muligt at købe varer, der er en adgang til en online service/ produkt. Oplysninger om adgang fremsendes via e-mail enten af Academic Books eller via producenten. Den nærmere fremgangsmåde er beskrevet på den enkelte vare.

Forsendelse til udlandet

Det er aktuelt ikke muligt at oprette en bestilling til levering på en adresse i udlandet direkte i webshoppen. Ønsker du levering til udlandet, skal du sende en e-mail til Kundeservice  academicbooks@academicbooks.dk, som vil behandle din forespørgsel. Kontakt evt. kundeservice for at høre nærmere.

> Se de aktuelle forsendelsespriser til udlandet

Vi anbefaler dig at være opmærksom på en række momsregler, som gør sig gældende ved forsendelser til udlandet:

Virksomheder inden for EU: en momsregistreret virksomhed vil ikke blive opkrævet moms, hvis følgende betingelser er opfyldt. 1) Varen transporteres fysisk til et andet EU-land, 2) Det momsnummer (EU-VAT No.), hvorunder køber er registreret i et andet EU-land, skal fremgå af fakturaen. Hvis blot en af betingelserne ikke er opfyldt, skal der opkræves dansk moms. Det er derfor altid nødvendigt, at varen forlader Danmark og at købers momsnummer fremgår af fakturaen.

Privatkunder inden for EU: Der vil blive opkrævet dansk moms.

Virksomheder og privatkunder uden for EU: Der vil ikke blive opkrævet dansk moms.  Bemærk: Ved levering uden for EU kan det nationale toldvæsen opkræve told og moms på forsendelsen. Academic Books er ikke ansvarlig for, om det nationale toldvæsen opkræver told eller moms. Nogle gange opkræver toldvæsenet beløbet fra transportøren, som derefter opkræver det fra dig som modtager af pakken.

 

Retur og reklamation

Returret – trykte bøger

Du kan fortryde dit køb af bøger foretaget på academicbooks.dk inden for 14 dage efter, du har modtaget varerne. Ønsker du at fortryde købet, skal du først give besked til vores kundeservice inden de 14 dage er gået og derefter sende varerne til vores returadresse for webshoppen. Bemærk, at du selv dækker forsendelsesudgifter ved returnering.

> Se hvordan du gør, hvis du ønsker at fortryde dit køb og returnere varerne eller reklamere

Det beløb, du skal have tilbage, modtager du senest 14 dage efter, du har givet besked til Kundeservice om returnering.

Modtager vi de returnerede varer inden da, eller sender du os dokumentation (fx i form af postkvittering) for, at du har sendt varerne til os, modtager du beløbet retur i umiddelbar forlængelse af modtagelse hos os. Evt. dokumentation for returforsendelse sender du til academicbooks@academicbooks.dk – husk også her at oplyse ordrenummer samt angive returnerede varer.

Du har selv ansvaret for varer, du ønsker at returnere, indtil de er modtaget hos os – dvs. du skal selv betale omkostningerne, hvis varerne bliver beskadiget eller forsvinder under transporten, ligesom du også selv dækker forsendelsesomkostningerne ved returnering.

Er årsagen til returnering, at du har modtaget en forkert eller beskadiget vare fra os, betaler vi forsendelsesudgifterne.

Alternativt kan du returnere bøger købt på academicbooks.dk i en af vores butikker. Medbring da bøgerne samt din faktura.

> Se butikkernes adresser og åbningstider her

Om varens stand ved returnering af trykte bøger

Når du vælger at gøre brug af din fortrydelsesret ved køb foretaget i en webshop og returnere bøgerne til os, skal du være opmærksom på, at du kun modtager det fulde købsbeløb retur, hvis bøgerne er i normal stand og uden videre kan sælges igen som ny vare til fuld pris til en anden kunde.

Har du taget bøgerne i brug, og er der mærker efter dette, eller er der sket deciderede skader på cover eller sider i bogen, vil vi foretage en vurdering i det enkelte tilfælde af varens værdi i fht. at kunne sælge den igen.

Ud fra vurderingen fastsætter vi, om du kan få 100%, 75%, 50%, 25% eller 0% af købesummen retur.

Eksempler på skader eller mærker efter brug, der kan medføre reduktion af varens værdi, kan være æselører, ridser på omslaget, en knækket ryg (som ved kopiering eller bagudbøjning af bogen), bukkede eller iturevne omslag eller sider eller, at der er skrevet i bogen. Dette er ikke en udtømmende liste men blot vejledende eksempler.

Er bogen i en stand, hvor vi vurderer, at det ikke er muligt at sælge den igen, heller ikke til en reduceret pris, fx hvis du har skrevet i bogen, kan du ikke få købesummen eller en del af den retur.

> Se mere om retur og reklamation

Returret – e-bøger og online adgange

Når du køber en e-bog eller adgang til en online service, accepterer du, at der ikke er nogen fortrydelsesret. Er produktet fejlbehæftet, er du naturligvis velkommen til at kontakte os.

Returret – køb foretaget i en af vores fysiske butikker

Varer købt i en af vores butikker kan returneres i op til 30 dage. Inden for de første 8 dage har du mulighed for at få pengene tilbage. Henvend dig i butikken med de varer, du ønsker at returnere og husk at medbringe kvitteringen.

Reklamationsret

Du har to år til at reklamere over den vare, du har købt. Du kan reklamere ved at henvende dig til Kundeservice på telefon eller e-mail eller ved at møde personligt op i en af vores butikker. Du må gerne have dit ordrenummer klar.

Klagemuligheder

Hvis du vil klage over dit køb, kan du kontakte vores Kundeservice på academicbooks@academicbooks.dk eller ved at møde personligt op i en af vores butikker. Såfremt det ikke lykkes os at finde en løsning, kan du via www.forbrug.dk indgive en klage til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens Center for Klageløsning, Carl Jacobsens Vej 35, 2500 Valby. Du kan også anvende EU-kommissionens online klageportal, hvilket dog hovedsageligt vil være relevant, hvis du er forbruger med bopæl uden for Danmark. Du finder klageportalen her: http://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Aftaleforhold og ansvar

Når du handler på academicbooks.dk, gælder dansk rets almindelige købe- og aftaleretlige regler, herunder reglerne om forbrugerkøb. Som forbruger er du derfor beskyttet af den gældende lovgivning på området, det vil sige primært Købeloven og Forbrugeraftaleloven.

Academic Books kan ikke drages til ansvar for andet, end hvad der følger efter dansk lovgivning.

Eventuelle tvister mellem Academic Books og en erhvervsdrivende vil blive afgjort ved de danske domstole.