• Arbejder du med medborgerskab, fællesskaber eller nye mødesteder – men savner du inspiration til at tænke nyt?
  • Er du fuld af gode ideer – men har du svært ved at komme fra tanke til handling?
  • Skal du snart igang med en ny samskabelses- eller borgerinddragelsesproces, som du gerne vil nytænke, inden I går i gang?
  • Går du selv med et borgerlystent projekt, som du har brug for at få kickstartet?
  • Eller er du simpelthen bare grundlæggende nysgerrig efter at lære mere om Borgerlyst, vores metoder og redskaber og den nye “infrastruktur” som samfundsengagement og frivillighed, vi har udviklet?

Så vær med i denne masterclass, hvor grundlæggende Borgerlyst-redskaber så som “engagementstrapper”, “mikrohandlinger”, “faglige sammenskudsgilder”, “løst koblede fællesskaber” og det “makroskopiske blik” hjælper dig videre.

Hvad skal der ske?

Det er et vigtigt element i de mange masterclasses på Samtidens Akademi, at hver  deltager altid med sine egne projekter dagen igennem – og undervejs får masser af inspirationsoplæg og sparring fra Nadja Pass, samtidig med, at de andre deltagere fungerer som udefrakommende, højt kvalificerede sparringspartnere. Undervejs på dagen kommer du derfor rigtig godt rundt om den arbejdsopgave, samtalesalon eller borgerlystne idé, du nørkler med lige nu – og skal du til Folkemødet på Bornholm er det en oplagt chance for lige at få finpudset de sidste tanker.

Dagen veksler derfor mellem

– undervisning og inspirationsoplæg, hvor Nadja Pass underviser i den metoder hun og Andreas Lloyd udviklede som en del af Samfundslaboratoriet Borgerlyst og Samtalesaloner. Udover sine personlige erfaringer fra opstarten af Borgerlyst, Samtalesaloner og Samtidens Akademi deler hun også tankevækkere og anekdoter fra de mange andre sociale, kulturelle og grønne iværksætterprojekter, hun har fulgt tæt gennem årene. Altsammen krydskoblet med de erfaringer hun gennem 20 år som konsulent i mange brancher og sektorer har gjort sig, så de mange redskaber, ideer og visioner bliver forankret i deltagernes hverdag og virkelighed.

– samtalesalon-inspirerede øvelser, hvor deltagerne udveksler erfaringer og overvejelser og derigennem får indblik i – og inspiration fra – hinandens organisationer.

– ideudviklingsøvelser, der hjælper deltagerne med at udvikle deres borgerlystne ideer fra tanke til handling.

Tid, sted, pris og tilmelding

Tid: 8. maj 2018. Vi starter klokken 9.30 og slutter klokken 16.00.
Bagefter kan dem, der har tid og lyst, velkomne til at blive hængende og “snakke af” over et glas.

Sted: Masterclasses foregår centralt i København. Det præcise sted oplyses til direkte til deltagerne senest en uge før masterclassen afholdes.

Pris: 3500 eks moms. Da der er tale om en helt særlig masterclass, der afholdes i forbindelse med nyudgivelsen af bogen “Borgerlyst – mere handlekraft i hverdagen” inkluderer prisen også 5 eksemplarer af den nye bog, der ellers ville have kostet 1500 kroner.

Prisen inkluderer desuden alle undervisningsmaterialer, kaffe, te og isvand hele dagen, frokost og lidt sødt til eftermiddagskaffen. Og en kop eller et glas et-eller-andet til dem, der bliver hængende bagefter.

Fortvivl ikke, hvis du som kulturel, grøn eller social iværksætter ikke har mulighed for at betale den fulde pris. I forbindelse med udgivelsen af den nye bog holder vi også en “Søndagsskole om Borgerlyst”. Her fortæller Nadja ganske vist ikke om sine erfaringer med at bruge borgerlyst i arbejdslivet og der er mange flere deltagere, så der er ikke mulighed for at få helt så meget personlig sparring på dit projekt, som der er på denne masterclass, men det er en god chance for at få indblik i Borgerlyst og vores metoder og redskaber.

Hvem kan være med?

Masterclassen henvender sig primært til folk, der arbejder med medborgerskab, fremtidens frivillighed, fællesskaber, mødesteder og samlingspunkter. Men det er ikke så afgørende, om du arbejder i det offentlige, en kulturinstitution, organisation, erhvervslivet, er selvstændig konsulent eller social, kulturel eller grøn entreprenør. Og det er heller ikke så afgørende, hvad dit erfaringsniveau er – hverken når det gælder arbejdslivet eller borgerlyst. Faktisk bliver dagen sjovest og mest lærerig for alle parter, hvis I er så forskellige som muligt. Og øvelserne er skruet sammen, så alle arbejder med deres eget projekt og dermed kan være med på deres eget niveau.

Dagen er bygget op ved at bruge deltagernes egne projekter som konkrete, virkelighedsnære eksempler på de udfordringer og muligheder, der dukker op i hverdagen. Det er helt i orden, hvis du ikke er nået længere end til strøtankerne – og det er også helt ok, hvis det er projekt, du drømmer om (eller frygter at) skulle igang med. Men det er vigtigt, at det er realistisk og tager udgangspunkt i din hverdag.

Tilmelding

Send en mail til nadja@samtidensakademi.dk med dit navn og dine faktura-oplysninger (postadresse og evt firmanavn). Skriv ganske kort, hvilken organisation du kommer fra, og i hvilket projekt eller arbejdsopgave, du har lyst til at arbejde med undervejs i masterclassen, så jeg kan skræddersy dagen til de tilmeldte.

Antallet af pladser er stærkt begrænset for at sikre nærværet. Der er max plads til 2 fra den samme organisation på samme kursusdag for at sikre den faglige krydsbestøvning og netværksdannelse på tværs af organisationerne. Skriv endelig til mig, hvis I gerne ville have sendt flere end 2 afsted. Så finder vi ud af en anden god løsning til jer.

Din tilmelding er først endeligt garanteret, når vi har modtaget din betaling. Hvis du bliver forhindret i at deltage, betaler vi ikke pengene tilbage – men du er velkommen til at give din plads videre til en anden, der passer på ”Hvem kan være med?”-beskrivelsen.

Hvorfor udbyder Samtidens Akademi denne masterclass – til denne pris?

Denne masterclass er sat på programmet i forbindelse med genudgivelsen af bogen “Borgerlyst – mere handlekraft i hverdagen”. Men den er også vigtigt kernestof på akademiets program. For et af de vigtigste formål med Samtidens Akademi er at gøre det nemmere for os, der lige nu er hinandens samtidige, at træde i karakter. Udkomme. Dele vores erfaringer, så mange flere andre kan få glæde af dem, lade sig inspirere, sprede tankerne og metoderne. Bruge vores handlekraft. Virke – derfra hvor vores verden nu engang går.

Rigtig meget vigtig virkelyst kommer til udtryk gennem vores arbejde og det er så dejligt og livsbekræftende at vide, hvor mange mennesker rundt om i systemet, der virkelig brænder for deres arbejde og hver især gør en kæmpe forskel rundt om i systemet. Men det er også ofte netop i arbejdslivet, at meget af vores virkelyst går tabt. Fordi systemet bliver for tungt og trægt. Fordi vi føler os lidt alene med alle vores store tanker i organisationen. Fordi resultaterne af vores virkelyst sjældent kan måles og vejes i flere penge, stemmer, lyttere, seere. Fordi vi altid får at vide, at vi jo skal vælge vores kampe og vi næsten altid er presset så hårdt at en ny deadline, at det er svært at prioritere alt det, vi dybest set brænder for.

Med de mange masterclasses forsøger vi på Samtidens Akademi at gøre det nemmere at skabe plads til det vigtige i hverdagen. Vi udvikler metoder, redskaber og undervisningsforløb, der gør det nemmere at komme fra tanke til handling – samtidig med, at man i løbet af dagen møder andre samtidige, der arbejder med noget helt andet end en selv – ofte i en anden sektor eller en anden branche, med et andet erfaringsniveau og en helt anden faglig baggrund – så deltagerne undervejs også krydsbestøver hinanden med ny viden og erfaringer.

Da akademiets masterclasses primært er udviklet for deltagere med et professionelt og organisatorisk fokus hører de hjemme på sommerfuglemodellens højre vinge og er prissat ud fra en forventning om, at deltagernes arbejdsgiver betaler for kurset.

Vi vil dog også meget gerne give sociale, kulturelle og grønne iværksættere mulighed for at udvikle sig fagligt, og vi ved, hvor svært det kan være under at tjene nok til at kunne prioritere kurser og efteruddannelse. I dette tilfælde foreslår vi, at du i stedet tilmelder dig “Søndagskolen om Borgerlyst” den 3. juni, som du kan læse mere om her >>