Hvad: Træningsdag, der hjælper initiativtagere til at stå klart frem med deres ideer eller visioner, styrker deres personlige fundament og undersøger deres indre “why”.

Tidspunkt: 29. august fra 13 til 18.

Mødested: Klub, Linnesgade 25. Lige ved Nørreport og Torvehallerne

Undervisere: Puk Scharbau er kommunikationsrådgiver med speciale i ledelseskommunikation og prisbelønnet skuespiller. Anja Philip er en af landets mest erfarne filmcastere, som med at garvet blik kan finde og fremkalde menneskers potentiale.

Hvem kan være med? De 8 pladser er forbeholdt deltagere, der har et nyt projekt undervejs, der rækker ud over dem selv og som vil gøre en forskel for vores samtid – og som lige mangler den sidste sparring på, hvordan de træder i karakter, når de kommunikerer med andre mennesker omkring projektet. Kurset bliver udbudt på frivillig basis fra undervisernes side, og ligger derfor prismæssigt langt under, hvad det normalt koster at være på kursus hos disse undervisere. For ikke at være konkurrenceforvridende – og for at sikre os, at pladserne går til dem, der har mest brug for træningen – skal du derfor udfylde et ansøgningsskema for at komme i betragtning til en plads.

Tilmelding: Send en mail til nadja@samtidensakademi.dk, hvor du skriver :

1. Lidt om dig selv og dit virke frem til nu.
2. Lidt om den ide, du arbejder på lige nu – og hvorfor den er vigtig for vores samtid.
3. Hvorfor du har lyst til og behov for at deltage i netop denne træningsdag – er der noget særligt, du ønsker at træne.

Vi udvælger de 8 deltagere på baggrund af svarene. Så skriv til os senest 7. august, så vi kan danne os et overblik. Du får svar senest 14. august.

Pris: 500 kroner inkl moms.

Vi byder på kaffe, te og isvand undervejs. Hvis du har lyst til mere avanceret forplejning, kan du købe lækkerier i baren. Prisen dækker basisudgifter til lokaler, forplejning, materialer og moms. Undervisningen donerer underviserne som en frivillig samtidstjeneste. Eventuelt overskud går til driften og den videre udvikling af Samtidens Akademi.

Har du ikke 500 kroner, har du også mulighed for at bytte dig til at deltage i kurset ved selv at byde ind med et kursus om noget, du er virkelig god til – eller bidrage med andre samtidstjenester på Samtidens Akademi.

Hvorfor: Samtidens Akademi har opfordret skuespilleren og ledelsesrådgiveren Puk Scharbau til at udvikle træningsdagen, fordi vi gerne vil hjælpe nye projekter og initiativtagere godt i gang. Puk har allieret sig med casteren Anja Philip – og sammen har de udviklet træningsdagen, der er den første af sin art. Og derfor også et eksperiment og træningsforløb for underviserne selv.

Alt for mange fine ideer og projekter mudrer lidt til i opstartsfasen, fordi initiativtagerne ikke står klart nok frem, når de skal forklare deres ideer og visioner til andre. Samtidig kan der være modsatrettede følelser i spil, når man står på nippet til at tage springet som selvstændig eller initiativtager. Her vil træningsdagen hjælpe deltagerne til at styrke deres personlige fundament og forstå deres indre “why”: Meningen med det hele.

Udover selve undervisningen vil det i sig selv være en hjælp og stor inspiration for deltagerne at deltage i en træningsdag, hvor de andre deltagere befinder sig samme sted i projektudviklingen, og de derfor kan finde inspiration og hjælp i hinandens erfaringer.

Puk Scharbaus og Anja Philips egen introduktion til træningsdagen: 

På træningsdagen får du adgang til enkle teknikker fra skuespillerens- og den mundtlige kommunikators værktøjskasse, så du kan træde i karakter med din ide, dit projekt eller din vision når du kommunikerer.

Når du for alvor træder i karakter, mærker du, at du trækker på den rigeste kilde i dig selv, der hvor hoved, hjerte og krop taler sammen. Der hvor du kommunikerer det, du brænder for at gøre her i verden – dit why – fra et sikkert og energifyldt sted.

Mange mennesker søger at have et stærkere fundament at virke fra, og at kunne stå bedre i sig selv når de kommunikerer, særligt når de står på tærsklen til at springe ud i et nyt kapitel i deres liv. Det er præcis det der er vores fokus på denne 6 timers workshop.

Det kan være at du vil styrke din kommunikation af dit why for det projekt du er ved at bringe til verden, for en sag du kæmper for, eller måske er du på vej til at springe ud som iværksætter og har brug for at blive helt skarp på at kunne kommunikere, hvad du tilbyder din samtid. Hvorfor gør du det du gør? Hvad skaber dit virke, din ide, dit projekt eller dit nye firma af mening, positiv udvikling og fremtidig værdi for vores samtid?

Sådan foregår det:

På dagen vil du være aktiv og gennem brug af enkle teknikker vil du opleve, hvor stor en forskel du kan skabe i dit udtryk og i din følelse af at stå godt i dig selv, når du kommunikerer.

Workshoppens teknikker kommer fra skuespillets verden og kan bruges universelt til at styrke personlig ledelse. Blandt andet lærer du hvordan åndedrættet kan bruges til at grounde dig selv, bevare overblikket og følingen med dig selv og din sunde selvfølelse i pressede situationer.

Du kommer igennem øvelser der arbejder med:

  • Grundlæggende dybt åndedræt der grounder og forbinder
  • Stemmearbejde hvor vi udforsker stemmens potentiale, og hvordan den skaber forskellige selvudtryk og selvbilleder
  • Enkle kropsligt funderede kommunikationsøvelser, der giver dig en forståelse for din egen udtryksskala og dine udtryksmuligheder – vi filmer brudstykker undervejs for at opleve forskellen i udtrykket
  • Introduktion til Simon Sineks kommunikationsmodel The golden Circle og teorien om WHY
  • Dagen sluttes af med, at du formulerer en prototype på dit why og får mulighed for at træne kommunikationen af det og teste dagens teknikker, så du står inde for det med hele dig selv og dit udtryk, og får feedback fra en lille gruppe af de andre deltagere.

Om underviserne:

Puk Scharbau er kommunikationsrådgiver med speciale i ledelseskommunikation og prisbelønnet skuespiller og Anja Philip er en af landets mest erfarne filmcastere, som med at garvet blik kan finde og fremkalde menneskers potentiale. Sammen vil de gerne skabe et rum, hvor du understøttes i at træde i karakter når kommunikerer dit Why til din omverden

Til daglig arbejder de to facilitatorer hver især med ledere, specialister og skuespillere og workshoppen er en slags premiere på deres samarbejde. Incitamentet er at tilbyde den inspiration, viden, og praktiske øvelser, som de bruger i deres arbejde, til andre fagligheder og denne dag til 8 udvalgte personer, der gerne vil gøre en forskel for deres samtid.