A – Anledning

Det væsentligste bidrag Samtidens Akademi kommer til at tilføre vores samtid er først og fremmest en hel masse gode anledninger:

Anledninger til at udvikle sig strøtanker fra tanke til handling.

Anledninger til få gjort noget ved de gode ideer, man vender med vennerne over et par flasker rødvin lørdag aften og bliver berusede ved tanken om at føre ud i livet – men som man skrotter mandag morgen, fordi man jo også må vælge sine kampe og prioritere, hvad man bruger sin tid på – og selvom dette var lystbetonet og vigtigt, taber det i verden udenfor Samtidens Akademi næsten altid prioriteringskampen til noget, der haster mere lige nu og her – men som ofte i det store perspektiv er langt mere ligegyldigt.

Anledninger til at dykke dybere i sin undren, dele den med andre og udvikle nye løsninger i fællesskab, vi kan være stolte af at have bibragt vores samtid.

Anledninger til at tillade sig selv at være voksen nybegynder, og tage hul på lære noget af alt det, man bare aldrig rigtigt fik hul på som barn eller ung.

Anledninger til at få foldet vores tanker ud, så de ikke bare bliver ved inspirationen og den hurtige opdatering, men manifesterer sig i form af en bog, der rækker langt ind i eftertiden, bliver udviklet til et kursus, andre kan få glæde af.

Samtidens Akademi er fuldt af anledninger til at forfølge de pludselige indfald, der ofte rummer kimen til livets største læringer og erkendelser, men som har brug for tid til at marinere i baghovedet og fokus for at folde sig ud. Vigtige glimt af det, der også kunne være livet og alt det vigtige vi hver især ville kunne bibringe vores samtid, men som vi alt for ofte lukker af for i hverdagen, fordi vi har for travlt lige nu. Glimt vi giver os selv skyklapper for øjnene for at undgå at blive distraheret af. Og glimt som de fleste af os ikke aner, hvordan vi skal håndtere, hvis de bliver ved med at lyse op i baghoveder – for hvor går man hen med disse lysglimt. Og hvordan holder man arnen i live?

Alt for mange gode ideer og alt for mange fine initiativer er hidtil døet ud, før de har nået at få en ærlig chance for at udvikle sig. Simpelthen fordi vi ikke hidtil har vidst, hvor vi skulle gå hen med dem eller har haft en anledning til at prioritere at gøre noget ved dem.   Men nu skaber Samtidens Akademi tid og rum til at prioritere det vigtige – og masser af anledninger til at udvikle strøtankerne ved at planlægge et kursus eller sidde med i en samtidskommission.