B – Borgerlyst

borgerlyst
Begreb introduceret af Andreas Lloyd og Nadja Pass som en del af deres arbejde i Samfundslaboratoriet Borgerlyst. Dækker over lysten til at gøre noget andet og mere end sin borgerpligt. Et fælles drive og ønske om at udvikle og forbedre samfundet til vores fælles fordel. > Hun tænkte ved sig selv, ‘det her kan blive bedre’ og mærkede borgerlysten boble i sig.

Borgerlyst
Samfundslaboratorium, der gør det nemmere, sjovere og mere spontant at bruge sin handlekraft i hverdagen. Borgerlyst har udgivet bøgerne “Borgerlyst – handlekraft i hverdagen” og “Samtalesaloner – små skub, der får folk til at falde i snak”. Borgerlyst blev stiftet af Andreas Lloyd og Nadja Pass grundlovsdag 2010. Undervejs i arbejdet har vi i høj grad brugt os selv som forsøgskaniner, og i dag bruger vi begge alt det, vi har lært og de redskaber vi har udviklet i vores aktuelle virke. Andreas i Medborgerne, og Nadja som Rektor for Samtidens Akademi. Begge bøger er grafisk bearbejdet af Jan Rasmussen, der også står bag det Samtidens Akademis grafiske udtryk – og de kan begge downloades gratis her >>

Samtidens Akademi bygger i høj grad på Borgerlysts redskaber og tankegods.