F – Faible & Fyraftensfaible

Det man har et blødt punkt for. Ting, man har en særlig veneration for.

På Samtidens Akademi har vi for eksempel en faible for ordet faible. Desuden udgør faiblerne også en underkategori af kurserne, hvor spændende mennesker fortæller om noget af det, de er optaget af for tiden.

Til fyraftensfaiblerne kan du for eksempel møde journalister, der under arbejdet med en historie har gravet sig dybt ned i et emne; manuskriptforfatterne, der under arbejdet med nye skuespil, tv-serier eller film har researchet godt og grundigt på en bestemt person eller periode; forskere, der under deres grundforskning er stødt på helt nye spørgsmål, tematikker eller perspektiver end det, der falder indenfor deres eget snævre fagområde.

Her er underviserne ikke nødvendigvis selv eksperter indenfor området, men de er meget kyndige på et andet felt, og har kastet sig over denne faible med al deres vid, nysgerrighed og forundring. De opdagelsesrejser samles vi til fyraftensfaiblerne for at høre mere om og samtale på baggrund af.