F – Frost Festival

Forunderlig musikfestival, der hvert år lyser København op i løbet af februar.

Hver aften rykker Frost Festival ind på nye steder, der normalt ikke bliver holdt koncert og forvandler dem for en aften til en sanseekseplosion af musik og lyskunst. Direktøren Mikael Pass er Nadja Pass‘ bror, og hun deltager derfor hver år i mange af koncerterne. Det har altid været en stor inspiration båret af genius loci – og det har altid været en stor inspiration at se, hvordan Frost Festival ikke alene formår at bringe helt nyt liv, lyd og lys ind på velkendte steder for en aften – men også formår at sætte de steder på landkortet resten af året. Som gæst får man lyst til at genbesøge stederne også når Frost-lysene er slukket. Så Frost inspirerer simpelthen til, at man tager på flere udflugter – også resten af året.

I forhold til Samtidens Akademi vil Frost 17 altid stå som noget helt særligt, fordi den forløb lige under slutspurten op til lanceringen af Samtidens Akademi. Så indimellem var koncerterne et kærkomment afbræk for Nadja Pass midt i de lange tankerækker, der konstant knitrede i hjernen under den lange udviklingsproces. Under andre koncerter kørte tankerne videre på højtryk. Så mange af detaljerne ved Samtidens Akademi er faldet endeligt på plads under koncerterne til Frost 17.