G – Genius Loci

Stedernes intelligens.

Meget af undervisningen på Samtidens Akademi foregår på helt særlige steder. Steder som vi sig selv tænker, vi kan lære meget af. Skal vi lære om kunst, foregår på det i kunstmuseernes smukke sale, som for eksempel når Samtidens Akademi i samarbejde med Statens Museum for Kunst inviterer til fire aftener, hvor vi oplever samlingerne i selskab med museets inspektør, selv oplever værkerne gennem den nye samtalebaserede audioguide, hvor Nadja Pass samtaler med inspektørerne om samlingernes højdepunkter – og til sidst holder samtalesaloner i de smukke sale. Skal vi lære om naturen, snører vi vandrestøvlerne og går en tur i skoven. Skal vi lære om scenekunst, gør vi det helst på et teater. Skal vi tale om mørke, går vi på mørkevandring med MYRKR.

Ikke alene tror vi på, at det inspirerer os til at lære på en helt anden måde; det ansporer os også til at komme rundt til dejlige steder, de fleste af os ellers kun besøger alt for sjældent.