G – Gør det selv

Vi har skabt Samtidens Akademi i håbet om at gøre det så nemt som muligt for alle, der gerne vil bidrage til samtidsudviklingen, selv at komme igang.

Derfor vil vi gerne gøre det så nemt som muligt at være med – også selvom man i praksis ikke har mulighed for at deltage i Akademiets arrangementer og samtidskommissioner. Og derfor arbejder vi altid på at dele vores processer, erfaringer og redskaber, så de bliver nemmere for andre at lære af og lade sig inspirere af – så man kan videreudvikle det på sin egen måde og lave forskellige lokale initiativer.

Af samme grund er mange af vores grundmodeller, opskrifter og prototyper udgivet under en Creative Commons-licens, så andre kan bygge videre på dem, så længe de selv udgiver det nye materiale på samme vilkår.

Det vil sige, at du gerne må lade sig inspirere af og bygge videre på vores arbejde, så længe du

– ikke bruger vores navn, formuleringer eller visuelle udtryk, så der risikerer at opstå forvirring om, hvad der er lavet af Samtidens Akademi og hvad du står bag.
– tydeligt refererer tilbage til Samtidens Akademi som udgangspunkt
– udgiver dit eget materiale under den samme licens, så alle andre også kan bygge videre på dit arbejde.

På den måde bidrager til alle til fællesskabet og lade os inspirere af hinanden – og samtidig undgå forvirring om rettigheder og afsendere.