H – Humlebi

Insekt, der flyver selvom det ikke burde kunne lade sig gøre. Og grundmetaforen for alt, hvad der har med Samtidens Akademi at gøre. Akademiet er i sig selv en kæmpe humlebi, der ikke burde kunne lade sig gøre at skabe uden en krone på lommen, helt uafhængig af andre instanser og baseret på frivillige samtidstjenester.

Og de fleste af de initiativer, vi sætter igang, burde heller ikke kunne flyve, hvis man skulle vurdere deres bæredygtighed – og måle deres succes – ud fra antallet af potentielle gæster, deltagere, lyttere, seere. Men på Samtidens Akademi giver vi dem en ærlig chance og ser, om ikke de mon kan flyve alligevel. Mon dog ikke, der skulle være en interesse selv om den kan forudsiges eller dokumenteres ud fra parametre, der kan måles og vejes. Det er sådan set meningen med det hele.