M – Marinere

Tidskrævende proces, der klæder de fleste ideer gevaldigt. Når vi på Samtidens Akademi marinerer en ide handler det primært om at give den lov til at flyde rundt i baghovedet længe nok til, at den får lov til at modne.

Nogle gange opdager man undervejs i marineringsprocessen, at den første indskydelse var banal – andre gange, at den var genial. Som hjælp til at marinere ideer er vi stærkt inspirerede af det klassiske retoriske begreb ‘topikken’, der er række spørgsmål, der altid er gode at stille sig selv, så man udfordrer sine blinde vinkler.

På Samtidens Akademi har vi brygget videre på topikken og udviklet vores egen sekstant, der hjælper os til at navigere i kaos. Når vi stiller os selv sekstantens spørgsmål, sikrer vi, at vi belyser ideen fra mange forskellige vinkler og udfordrer den behørigt.