M – Mikrohandlinger

Bittesmå meget overskuelige opgaver, der for det meste kan løses indenfor 24 timer.

Mikrohandlinger er nemme at gå til, skarpt afgrænsede, og det er tydeligt at se, hvordan de bidrager til den store helhed. Derfor er de nemme og inspirerende at påtage sig, og det er nemt at se, at man er med til at gøre en forskel.

Når man først har foretaget en mikrohandling, er det meget nemmere at påtage sig en ny mikrohandling – og derfor er det ofte en god ide at knække de større opgaver ned på mikrohandlinger, hvis man gerne vil invitere andre med i sit projekt. Bliver opgaverne derimod for store og uoverskuelige, siger mange nej til at være med – ikke fordi, de ikke gerne vil, men fordi de er bange for, at man tager hele armen, hvis de rækker en lillefinger.

Hvis man gerne vil invitere andre til at træde op ad engagementstrappen, er det derfor en god ide at give dem mulighed for at påtage sig mikrohandlinger i stedet. Så kommer de aldrig til at sige ja til mere, end de selv kan overskue.

På Samtidens Akademi består mikrohandlingerne af alle de forskellige samtidstjenester, man kan byde ind med for at hjælpe med at bygge akademiet. Nogle samtidstjenester består blot af, at man melder sig til at lave kaffe til en Søndagsskole. Andre er mere krævende, som for eksempel at udbyde et kursus eller sidde med i en samtidskommission. Det er så store forpligtelser, at de ikke rigtigt længere kan kaldes mikrohandlinger. Men grundprincippet bag er den samme: Det er altid defineret helt klart, hvornår opgaven er afsluttet og man tydeligt kan se, hvilken forskel den gør for samtiden.