M – Modløshed & Magtesløshed

Antonymer til Troen på, at det nytter. Se også Afmagt.

Samtidens Akademi udspringer i høj grad af modløshed og magtesløshed overfor den aktuelle samfundsudvikling og verdenssituation. Men i stedet for at forfalde til nytteløs brok og klagesange, prøver vi på Samtidens Akademi i stedet at fokusere på løsningerne og alt det, vi faktisk kan gøre noget ved. Gerne tilført et strejf af magi.

Denne lille videoen udkom i opstartsfasen af arbejdet med Samtidens Akademi, og blev spredt vidt og bredt på de sociale medier. Den illustrerer følelsen af afmagt skræmmende præcist – og zoomer ind og ud af systemerne og problemerne ved hjælp af det makroskopiske blik.

Den var på et afgørende tidspunkt i udviklingsprocessen med til at bekræfte Nadja Pass  i, at det ikke kun var hende selv, der længtes efter at erstatte modløsheden og magtesløsheden med troen på, at det nytter.