M – Modløshed & Magtesløshed

Antonymer til Troen på, at det nytter. Se også Afmagt.

Samtidens Akademi udspringer i høj grad af modløshed og magtesløshed overfor den aktuelle samfundsudvikling og verdenssituation. Men i stedet for at forfalde til nytteløs brok og klagesange, prøver vi på Samtidens Akademi i stedet at fokusere på løsningerne og alt det, vi faktisk kan gøre noget ved. Gerne tilført et strejf af magi.

Denne lille videoen udkom i opstartsfasen af arbejdet med Samtidens Akademi, og blev spredt vidt og bredt på de sociale medier. Den illustrerer følelsen af afmagt skræmmende præcist – og zoomer ind og ud af systemerne og problemerne ved hjælp af det makroskopiske blik.

Den var på et afgørende tidspunkt i udviklingsprocessen med til at bekræfte Nadja Pass  i, at det ikke kun var hende selv, der længtes efter at erstatte modløsheden og magtesløsheden med troen på, at det nytter.

Written by Nadja Pass

Rektor for Samtidens Akademi