S – Samtalesalon

Samlingspunkt for mennesker, der gerne vil mødes og tale sammen om noget væsentligt – gerne med nogen, der tænker, mener, prioriterer og stemmer noget helt andet end dem selv.

Samtalesalonen er karakteriseret ved værtens stramme styring og salonteknikkerne, der sikrer, at gæsterne bliver blandet og starter samtalerne nogle helt andre steder, end de ellers ville have gjort. Du kan downloade Borgerlysts håndbog om Samtalesaloner her >>

Under opbygningen af Samtidens Akademi har Samtalesalonerne været et helt centralt eksempel på, hvor langt man egentlig kan nå ud og hvor meget man egentlig kan skabe og påvirke alene i kraft af sin egen borgerlyst. En erfaring, der har været meget inspirerende under udviklingen af samtidskommissionerne, hvor tanken er, at kommissionerne skal dele deres opskrifter på løsninger og prototyper under en Creative Commons-licens, så resten af samtiden kan bygge videre på dem. Præcis på samme måde, som vi i Borgerlyst-regi gav Samtalesalonerne fri.

Se også uafhængighed.