S – Samtidstjeneste

Begreb opfundet af Nadja Pass. Gangbar valuta på Samtidens Akademi, hvor langt de fleste aktiviteter bygger på frivillighed og bytteøkonomi i form af samtidstjenester.

Alt, hvad der foregår på den venstre vinge i sommerfuglemodellen bygger på, at vi gør hinanden og samtiden frivillige samtidstjenester. Vi underviser og sidder i kommissionerne på helt frivillig basis – simpelthen fordi vi gerne vil gøre vores fælles samtid en tjeneste ved at dele vores viden, tid og energi. De kursusafgifter, deltagerne betaler, går til at dække akademiets driftsomkostninger og materialer, mens eventuelt overskud går til at videreudvikle akademiet og kunne sætte nye initiativer i gang. Samtidstjenesterne fungerer også som akademiets interne bytteøkonomi. Så hvis man selv har bidraget med nogle samtidstjenester, har man mulighed for at deltage gratis i nogle af de andre arrangementer, uden at skulle betale kursusafgift. På den måde sikrer vi, at alle, der gerne vil deltage i undervisningen, får mulighed for det uanset deres økonomiske formåen.

Har man for travlt til selv at gøre samtidstjenester, men har man lyst til at bakke op om Samtidens Akademi ved at deltage i kurserne, kan man betale sig fra det og støtter dermed akademiets arbejde økonomisk. Har man lyst til i stedet at bidrage med sin tid, energi og viden, får man mulighed for at deltage gratis i nogle af de andre aktiviteter.