S – (The) School of Life

Engelsk institution stiftet af Alain de Botton. The School of Life holder tankevækkende kurser, skriver virkelig fine ‘fra-tanke-til-handling-bøger’ og sælger spil og finurligt merchandise fra deres lokaler midt i London. Grundideen i The School of Life er at lære os alle de grundlæggende ting om livet, som man ellers ikke kan lære i nogen skoler.

Det gør de rigtig godt, og vi er stærkt inspirerede af dem. Men på Samtidens Akademi tager vi skridtet videre. Her synes vi ikke den enkeltes selvudvikling er nok – her er vi stærkt inspirerede af det græske dannelsesbegreb eudaimonia, hvor det også er vigtigt at man bidrager til samfundet omkring sig. Så på Samtidens Akademi lærer vi og udvikler vi os ikke kun for vores egen skyld, men også med henblik på at præge vores samtid til fordel for det fælles bedste.