T – Trojanske Mus

Begreb opstået som del af Helle Solvangs omfattende undersøgelser af, hvordan guldalderen opstod i kølvandet på statsbankerotten i 1813. Det har hun lavet en hel serie meget væsentlige radioprogrammer om, som du kan lytte til her >>

En af de virkelig vigtige opdagelser var, at det i høj grad var mange enkeltpersoner, der handlede hver for sig, men trak i samme retning, der var med til at skabe de store forskelle. I stedet for at lave en stor koordineret indsats, hvor man rykkede en trojansk hest ind og lavede store krige og revolutioner, var det i stedet en masse små trojanske mus, der fandt vej gennem sprækkerne og tilsammen var med til at skabe de store forandringer.

Samtidens Akademi bygger i høj grad på den samme tankegang: Hvordan kan vi hver især være med til at skabe forandringer ved at løfte hvor vi kan og finde sprækkerne i murværket, hvor det lader sig gøre at trænge ind?