T – Træning

Træningskurserne udgør en særlig kategori blandt de mange aktiviteter på Samtidens Akademi. Træningskurserne er forbeholdt deltagere, der selv står for spændende kulturelle eller socialøkonomiske projekter og som Samtidens Akademi gerne vil støtte med ny inspiration, viden, teknikker, metoder eller faglig indsigt for at kunne forløse projektets potentiale ordentligt.

Måske står man på nippet til at springe ud som selvstændig med et spændende socialøkonomisk projekt, som man har aldrig prøvet at være selvstændig før og har brug et kursus i, hvordan man kan skrue sit arbejdsliv sammen, få det til at hænge økonomisk sammen og komme godt fra start. Måske er man allerede godt igang med et spændende projekt, men er endt i et iltløst hul efter den første opstartsrus – og vil have glæde af at møde andre i en lignende situation og at få hjælp til at genopdage glæden ved projektet i stedet for at kaste håndklædet i ringen. Måske er man godt igang, men har undervejs i projektet opdaget, at man har nogle blinde vinkler på økonomi, design, jura, værtskab, forretningsmodeller eller samarbejdsformer, men man har ikke råd til at tage et fuldt  kursus på markedsvilkår, der er prissat efter fastansatte med mange penge på efteruddannelseskontoen… Med træningskurserne bliver man ikke ekspert, men man får afdækket sine blinde vinkler og bliver tilstrækkeligt klog på emnet til at kunne stille mere kvalificerede spørgsmål til sine rådgivere.

Træningskurserne vil typisk også være træningskurser for underviserne. Nok er de eksperter på området, men de har næppe undervist lige denne gruppe før. Så underviserne benytter også lejligheden til at udvikle nye metoder og genbesøge deres materiale – og håber på konstruktiv kritik fra deltagerne, så undervisnerne også selv går klogere fra træningen.

Træningskurserne er prissat så lavt, at det er muligt at deltage på en trængt iværksætterøkonomi – og det er selvfølgelig også muligt at bytte sig til dem ved hjælp at samtidstjenester. Derfor fordeles pladserne også på baggrund af ansøgningsskemaer, som underviserne bruger til at vurdere, hvem kurset vil kunne gavne mest.

De første eksempler på træningsdage er:

Stå klart frem
Træningsdag, der hjælper initiativtagere til at stå klart frem med deres ideer eller visioner, styrker deres personlige fundament og undersøger deres indre “why”.
Undervisere:
Skuespiller og kommunkiationsrådgiver Puk Scharbau og caster Anja Philip

Borgerlyst-boost for “modne sociale- og kulturelle iværksættere.
Træningsdag for sociale og kulturelle iværksættere, der er nået ud over den første opstartsrus, og nu skal til at finde ud af, hvordan projektet skal udvikle sig fremover og bliver bæredygtigt og langtidsholdbart på længere sigt.
Underviser: Nadja Pass, Rektor for Samtidens Akademi. Medstifter af Borgerlyst og Samtalesaloner.