U – Udflugt

Kortvarig rejse eller ekskursion, man foretager for sin fornøjelses skyld. På Samtidens Akademi samtidig en anledning til at udforske sine nære omgivelser. Besøge de museer, parker, naturområder og teatre, der ligger lige rundt om hjørnet, men som man alt for sjældent udforsker og glæder sig over. Komme ud i naturen, hvis man til daglig bor i byen – og udforske storjunglerne, hvis man bor på landet.

Med udflugterne på Samtidens Akademi får vi ikke alene en hyggelig anledning til at være sammen og samtale på kryds og tværs – vi lærer også noget nyt og oplever stederne på en anden måde, end vi ellers ville få lejlighed til. For Samtidens Akademi arrangerer et program langt ud over det sædvanlige. Med overraskende guider, sanseoplevelser og samtalesaloner undervejs.

Udflugterne på Samtidens Akademi bygger i høj grad på genius loci-tankegangen, hvor vi lærer og lader os inspirere af stedernes intelligens.

De første eksempler på udflugter på programmet er

Samtaler om Kunsten – 4 aftener på Statens Museum for Kunst
I samarbejde med Statens Museum for Kunst, hvor vi henover fire aftener i løbet af 2017 udforsker deres fire afdelinger. Hver aften indleder vi med en lille samtalesalon henover en bid fyraftensbrød. Så samtaler Nadja Pass med inspektøren for aftenens afdeling, som hun tidligere har mødt under indspilningerne af SMK’s nye samtalebaserede audioguide. Så får gæsterne mulighed for selv at opleve værkerne med audioguiden i ørerne. Og til sidst slutter vi af med en samtalesalon, hvor gæsterne snakker om værkernes relevans for vores samtid.

Mørkevandring med MYRKR
De tre lyd-og-mørke-entusiaster fra kunstnerfællesskabet MYRKR inviterer på en sansemættet mørkevandring gennem København. Her udforsker vi på en gang høresansen og mørkets poesi.